Esther Miskotte

(Amsterdam, 22-07-1969)

Amsterdam is mijn geboortestad en ik woon en werk er nog steeds. In onze familie speelden kinderboeken een grote rol: 
In de vakanties las mijn oma ' s ochtends om half 7 al voor aan mijn broertje en mij. We leefden mee met Pluk van de Petteflat, meester Pompelmoes en vele anderen. Mijn vader las met veel passie voor uit spannende boeken als Tom Poes en Schateiland en mijn moeder uit de ontroerende Sprookjes van Andersen. 
Toen ik net zelf kon lezen kreeg ik Alice in Wonderland cadeau en dit zou altijd mijn lievelingsboek blijven. Op zaterdag ging ik naar tekenlessen in Artis, ik maakte daar kennis met verschillend materiaal en een heel scala aan fascinerende dieren.
Lezen en tekenen werden mijn grote hobbies. Onnodig te zeggen dat Nederlands en tekenen mijn lievelingsvakken waren. En tijdens de andere vakken kladde ik schriften vol met tekeningetjes.

Na het gymnasium, werd ik toegelaten op de Kunstacademie. Vier jaar lang tekenen, schilderen,  aquarelleren en eindeloos kijken naar kunst bij Kunstgeschiedenis en Kunstbeschouwing.... het was een fantastische opleiding.
Daarna deed ik nog een verkorte Pabo-opleiding.
En ik kreeg behoefte ook ruimtelijk werk te maken. Daarom volgde ik lessen in boetseren en in het maken van mallen en gietsels.
Ik begon met lesgeven en maakte daarnaast sculpturen en schilderijen.  
Maar in 2013 werd mijn manuscript " Superoma en de redding van  Blauwbil" genomineerd voor de Key colours wedstrijd van Clavis Uitgeverij.
Opeens kwamen mijn twee oude passies weer samen:

Tekenen en boeken. Nu niet alleen om te lezen maar om zelf te schrijven! Ik weet uit ervaring hoe geweldig je kinderboeken kunt inzetten in de klas. Daarom hecht ik er veel waarde aan dat leerkrachten mijn werk kunnen gebruiken. Humor en fantasie spelen in mijn boeken een belangrijke rol.

Ik geef met veel plezier presentaties en workshops op beurzen, in boekhandels en op scholen.
Mijn programma voor de Kinderboekenweek is te boeken op: De Schrijverscentrale